Üretim

Perfetti Van Melle Türkiye; güvenilirliği, dinamizmi, kalite yönetimi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla sürekli gelişmeyi hedefleyen öncü bir şirkettir.

Üretim

Sakız Üretimi

Sakız üretim süreci gelenek ve son teknolojinin birleşimidir. Tamamen otomasyona dayalı, yüksek teknolojideki bilgisayar sistemi ve ekipmanlar sayesinde her seferinde aynı tarif ile aynı yüksek kalitede ürünler elde edilir.

Chewing Gum
Karışımın Hazırlanması
Ekstrüzyon
Şekillendirme ve soğutma
Kaplama
Sarma ve paketleme
Sakızın çiğnenebilir kısmı olan sakız mayası, tatlandırıcı ve aromalar ile birlikte ısıtılmış bir karıştırıcıya verilir. Bu karışım hamur gibi bir kıvam alır. Gerektiği takdirde karışıma, florür ve kabartma tozu eklenir.
Düzenli levhalar oluşturmak için karışım ekstrüzyonlardan (sakızı incelten, yumuşatan ve şekillendiren makinelerden) geçer
Ekstrüzyondan geçen sakız uzun ince şeritlere kesilir ve ya kalıplarla draje formu verilir. Daha sonra, yapışmayacak ve belli bir sabit durum alacak duruma gelinceye kadar ısı kontrollü bir odada soğutulur.
Sakız topları ve ya drajeleri renkli çıtır katman oluşturmak amacıyla kaplanır ve tatlandırılır.
Yüksek hızda çalışan makineler, ürünün iyi temsil edildiğini ve tüketici tarafından açılana kadar taze kalmasını temin ederek sakızı sarar ve paketler. En yaygın kullanılan paketler açılır kapaklı kutular, şerit ya da cüzdan şeklinde paketler ve şişelerdir.

Lolipoplar

Chupa Chups lolipoplarımız, 1958 yılında üretildiğinden beri aynı kalmıştır. Tüm değişiklikler kaliteli bileşenler ve son teknolojik gelişmelere odaklanmaktadır.

Geçen yıllar içinde değişen tüketici damak zevklerine uyum sağlamak için üretim süreci gelişmiştir: süt, yumuşak çikolata dolgusu ve gerçek meyve hamurunun kullanımının yanı sıra şekerin bir çubuk üzerine yerleştirilmesinde öncü olmuştur.

Candies
Tartma ve karıştırma
Pişirme
Dökme
Ambalajlama
Dikkatlice kontrol edilen şeker, glikoz şurubu ve süt tozu miktarları (kremsi lolipoplar için) su dolu bir tankta karıştırılır. Bu karışım, şekerin çözündüğü bir ısı spiralinden geçer. Ufak topaklanmaların giderilmesi için karışım bir filtreden geçer.
Filtrelenmiş şurup, suyun çoğunun buharlaşması için ısıtılmış bir spiral pişiriciye pompalanır, buhar basıncı ve ısı bilgisayarlar tarafından kontrol edilir. Kalan su bir vakum odasına çıkarılır ve ardından sıcak, yapışkan şekerli kütle kalır. Bundan sonra, istenilen tat ve renkte şeker kitlesi elde edebilmek için kakao, tatlandırıcılar, sitrik asit ve kakao ezmesi (çikolata tadında lolipoplar için) eklenir.
Sıcak tatlı kitle soğutulmuş bir yoğurma masasına alınır; yoğrulur, düzeltilir ve soğuması için bir süre bekletilir. Daha sonra bir toplu silindir ve rob-ebatlayıcı içinden geçerek şeritler haline getirilir. Şerit, kalıp şekillendirici veya kalıp makinesine geçer, basınç altında yuvarlak kitle oluşturulur ve çubuk yerleştirilir. Kalıplaşmış lolipop, oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bir soğutucu tünelden geçer. Bu işlemin sonucunda sertleşmiş ve paketlemeye hazır bir lolipop oluşur.
Yüksek hızda sarma makineleri ile lolipop üzerine ambalajlama işlemi gerçekleştirilir